Krijg je vrijwilligersorganisatie weer op de rit!

SESAM staat vrijwilligersorganisaties en sociale ondernemingen met professioneel advies terzijde. Deskundige en ervaren adviseurs stellen hun kennis gratis ter beschikking, je betaalt alleen een bescheiden dagdeelbijdrage en onkostenvergoeding.

Voor en door vrijwilligers

Adviseurs van SESAM zijn vrijwilligers en experts op het gebied van bestuurlijke- en organisatorische vraagstukken. Zij hebben hun sporen ruim verdiend en delen hun kennis graag met jou. Je vindt ons in elke provincie!

Waarvoor kun je een SESAM adviseur inschakelen?

Wil je eens bespreken wat de mogelijkheden zijn voor jouw vrijwilligersorganisatie of sociale onderneming? We horen graag van je!

Blog: 'Op weg naar een sterk bestuur'

"Iedere keer als ik aan een nieuwe opdracht begin ben ik benieuwd. Welke mensen zal ik ontmoeten? Wat zijn hun vragen nu echt? Zou het lukken een tijdje mee op te lopen met deze organisatie en daarna afscheid te nemen met een goed gevoel? "

lees meer...

Blog: 'Vrijwilligen' is een nieuw Belgisch werkwoord

"Ik interview als vrijwilligster veel mensen die zich inzetten voor hun omgeving, hun buurt en hun passie. Zij vertellen me wat ze belangrijk vinden, waar ze aan hechten en waar ze trots op zijn. Met hun inzet verrijken zij het leven van anderen en vaak tot hun eigen verbazing ook hun eigen leven."

lees meer...

Blog: Bestuursleed

"Nederland kent ongeveer 162.580 stichtingen en 140.500 verenigingen. Deze verenigingen worden bestuurd door, normaal gesproken, drie of meer bestuursleden. Dat zijn minimaal 909.240 mensen op ruim genomen 13.000.000 volwassenen. Als regiocoördinator adviesaanvragen Zuid-Nederland kom ik bestuursperikelen zeer frequent tegen."

lees meer...
© 2015 - SESAM academie