Sesamacademie Nieuwsbrief
Bekijk in de browser
logo Sesam

SESAM Nieuwsflits

Mei 2023

SESAM in beeld 2022

Over het afgelopen jaar vertellen we u graag meer in ons jaarverslag SESAM in Beeld. We hebben vanuit duurzaam oogpunt besloten om het jaarverslag alleen online aan te bieden. U kunt het downloaden en op uw gemak lezen vanaf uw beeldscherm.
In dit jaarverslag blikken we terug op een nog steeds wat roerig jaar, waarin het vrijwilligersorganisaties moeite kost om leden te werven en te behouden, of om nieuwe vrijwilligers te vinden. Toch kunnen we met z'n allen trots zijn op de veerkracht van vrijwilligers. In het jaarverslag leest u dan ook over mooie projecten zoals inloophuis Goud voor Noord en ADRA Nederland.
Lees hier het jaarverslag. 

EfficiŽncy voor DSG De Sluis

EfficiŽncy voor DSG De Sluis

De Sluis is een vrijwilligersorganisatie die (ex-) gedetineerden en hun familieleden ondersteunt bij detentie. De onderzoeksvraag aan SESAM was: hoe kan De Sluis zich zo organiseren dat er meer tijd en aandacht voor activiteiten van (ex-) gedetineerden is, de activiteiten efficiënter worden verricht en de financiële behoefte efficiënter wordt vervuld?  
Het Kansfonds attendeerde De Sluis op het bestaan van SESAM en financierde ook het adviestraject.

WarmteBoost

Vijftig ontmoetingsplekken in Nederland krijgen de kans om hun energiekosten te verlagen. Met advies, begeleiding en een bijdrage van € 25.000 kunnen deze locaties hun pand verduurzamen en zich ontwikkelen tot een duurzame inspiratieplek voor de buurt of het dorp. Dit wordt mogelijk gemaakt door de lancering van het programma WarmteBoost, een initiatief van het Postcode Loterij Buurtfonds, KNHM Foundation, LSA Bewoners, Oranje Fonds en de Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK).
Buurthuizen, broedplaatsen, bewoners-bedrijven en andere ontmoetingsplekken kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de startbijeenkomst.
Let op: inschrijven kan tot 15 mei 2023.
Ik wil meer weten over het programma en de aanmelding.

Humanitas - Online trainingen

De Humanitas academie stelt een aantal van haar online-trainingen open voor iedereen. Ze zijn voor veel vrijwilligers die met mensen omgaan, interessant. Thema's zijn onder meer eenzaamheid, grenzen stellen, netwerken versterken, 'een goed gesprek', omgaan met emoties, en de reddersdriehoek. 
Meer informatie over deze trainingen vind je hier.
De kracht van ouderen

De kracht van ouderen

Wie ouderen buiten beschouwing laat, mist heel wat! Het programma Samen Ouder Worden van NOV leert ons dat we meer oog mogen hebben voor de stem, kracht en talenten van ouderen. Het e-book 'Nooit te oud om te beginnen' staat vol inzichten en praktische tools. 
Naar het e-book
Verhoging vrijwilligersvergoeding

Verhoging vrijwilligersvergoeding

De maximale bedragen voor de belastingvrije vrijwilligersvergoeding zijn verhoogd naar € 1.900 per jaar en € 190 per maand. Let op! De vrijwilligersvergoeding kent haken en ogen, lees meer hierover op
Thema Wetten & Regels waar je op moet letten.

Facebook

LinkedIn

Twitter

logo Sesam
Afmelden voor mailings
7321 CD Apeldoorn | Deventerstraat 130 c | 055 360 29 16 | info@sesamacademie.nl