Sesamacademie Nieuwsbrief
Bekijk in de browser
logo Sesam

SESAM Nieuwsflits

Oktober 2019
SESAM academie bruist!

SESAM academie bruist!

De wereld van vrijwilligers bruist. Op vele terreinen verzetten vrijwilligers met hart en ziel veel werk, of het nu in verenigingsverband is of als burgerinitiatief, in het kader van een sociale onderneming of wat ook. 
SESAM academie bruist mee! In ons nieuwe jaarverslag 'SESAM academie l 2018 in beeld' leest u over het advieswerk, over de SESAM adviseurs en over onze samenwerking met relaties. 

Lees meer

 

Vier gouden adviezen

Vier gouden adviezen

Eendaagse evenementen zoals NLdoet, maar ook eenmalig en kortstondig vrijwilligerswerk zijn niet meer weg te denken. Hoe kun je jouw maatschappelijke projecten het beste afstemmen op eenmalige en kortstondige vrijwilligers? Stephanie Maas, Lucas Meijs en Jeff Brudney hebben nadrukkelijk gevraagd aan maatschappelijke organisaties én vrijwilligers wat zij belangrijk vinden binnen een eendaagse vrijwilligersklus. 

Inspiratie over en weer

Inspiratie over en weer

TijdVoorActie en SESAM academie hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Beide organisaties zijn enthousiast over de missie om mensen aan elkaar te verbinden en willen hier graag samen aan bouwen.  

Wat zijn de trends bij vrijwillige inzet?

Wat zijn de trends bij vrijwillige inzet?

Benieuwd naar de trends op het gebied van vrijwillige inzet in 2019? Uit een grote data-analyse op NLvoorelkaar.nl en het vrijwilligerswerk-onderzoek met de Erasmus Universiteit Rotterdam  kwamen vijf interessante inzichten aan het licht.

Bestuurders gezocht. Wat te doen?

Bestuurders gezocht. Wat te doen?

Om nieuwe bestuurders te vinden leveren doe-acties vaak weinig tot niets op: weer die oproep op een website, voor de derde keer die ene bekende benaderen, of spitten in een vrijwilligersbank.
Hoe vind je dan wel nieuwe bestuurders? 
Lees meer.
SBBI

SBBI

SBBI staat voor Sociaal Belang Behartigende Instelling. SBBI wordt wel eens gezien het kleinere broertje van ANBI. Het voornaamste doel is het behartigen van particuliere belangen van een beperkte doelgroep. Voorbeelden van SBBI’s zijn muziekverenigingen , amateurtoneel-verenigingen, zangkoren, sport- en scoutingclubs. 

Facebook

LinkedIn

Twitter

logo Sesam
Afmelden voor mailings
7321 CD Apeldoorn | Deventerstraat 130 c | 055 360 29 16 | info@sesamacademie.nl