Sesamacademie Nieuwsbrief
Bekijk in de browser
logo Sesam

SESAM Nieuwsflits

April 2024
Nieuwe directeur SESAM academie

Nieuwe directeur SESAM academie

Na zes jaar directeur te zijn geweest, zwaait Yvonne Lengkeek af. Ook via deze weg willen we haar nogmaals bedanken voor haar tomeloze inzet en enthousiasme. De functie van directeur bij SESAM is ook een vrijwilligersfunctie, wat maar aangeeft hoe groot de betrokkenheid van Yvonne bij SESAM is geweest. 
Zij draagt het stokje over aan Rob de Vries. Rob is al enige jaren actief als SESAM adviseur. Samen met het grotendeels vernieuwde bestuur heeft hij het werken aan externe relaties als speerpunt benoemd. Behalve directeur blijft Rob ook actief als adviseur, onderstaand zijn verhaal uit de adviespraktijk. 
Met vlag en wimpel

Met vlag en wimpel

Drie jongerenwerkers hadden frisse ideeën om drop-outs in hun stad te helpen weer op de been te komen. Zij waren zo succesvol dat de subsidie binnenstroomde en er al snel noodzaak was om een deugelijke organisatie in te richten. Een betrokken fonds verwees ze daarvoor naar SESAM.

 

 

We Doen Het Samen Festival! 2024

We Doen Het Samen Festival! 2024

Actieve bewoners en beleidsmakers komen samen op het We Doen Het Samen Festival 2024. Hét festival waar we de kennis en inspiratie van bewonersinitiatieven delen. Heb je zin in een dag vol ontmoetingen en workshops? Het festival is op zaterdag 13 april 2024 in Amersfoort.
SESAM adviseurs zijn aanwezig en gaan graag met je in gesprek over wat je bezighoudt. Samen kijken we hoe we jouw initiatief een stap verder kunnen helpen! 
Meld je aan > 

Kennisboostweek - sessies

Kennisboostweek - sessies

NOV nodigt je uit voor de Kennisboostweek Vrijwilligerswerk van 18 tot 22 maart 2024. Er is een een sterk programma met gratis sessies. Kijk eens welke van de 18 online sessies interessant zijn voor jou, maar wellicht ook voor mensen die je wil betrekken. Ben je klaar voor vragen als: Help je mee de toekomst (van jongeren) vorm te geven? Waarom houden we vast aan hoe we besturen? Geef je vrijwilligers echt zeggenschap? Helpen we bedrijven een handje met maatschappelijk ondernemen? Durf je de gemeente te helpen met ontregelen? Hoe integer ben je en wanneer wordt inclusiviteit exclusiviteit? En de klassieke en nog steeds actuele vraag: Heb jij een goed kader om de grenzen tussen vrijwilligerswerk en betaald werk te zien?
Impuls aan vrijwilligerswerk

Impuls aan vrijwilligerswerk

Het Oranje Fonds en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) geven samen een impuls aan het versterken en verduurzamen van vrijwillige inzet bij sociale initiatieven. Onder de naam ‘Impuls versterking Vrijwillige Inzet’ worden de komende vier jaar vrijwilligersinitiatieven geholpen met financiële ondersteuning en met kennis. Het ministerie stelt hiervoor een bedrag van 1,2 miljoen euro beschikbaar.


Facebook

LinkedIn

Twitter

logo Sesam
Afmelden voor mailings
7321 CD Apeldoorn | Deventerstraat 130 c | 055 360 29 16 | info@sesamacademie.nl