Sesamacademie Nieuwsbrief
Bekijk in de browser
logo Sesam

SESAM Nieuwsflits

Januari 2018
10 nieuwe SESAM adviseurs

10 nieuwe SESAM adviseurs

Ieder jaar melden zich weer nieuwe kandidaten om adviseur te worden bij SESAM academie. Allemaal mensen die (bijna) met pensioen of deelpensioen zijn en die hun ervaring en expertise graag willen inzetten om vrijwilligersorganisaties te adviseren. Na een selectieprocedure volgt een leergang van 10 dagen, waar de kandidaten vertrouwd raken met hun nieuwe rol van adviseur. De leergang wordt verzorgd door twee collega-adviseurs met behulp van externe gastdocenten. Er is veel aandacht voor de specifieke aspecten van het vrijwilligerswerk en de professionalisering van vrijwilligersorganisaties en hoe je daar als adviseur het beste aan kan bijdragen. Op de foto ziet u de deelnemers van de leergang 2017 met hun opleiders.

Funding

Funding

Bijna elke organisatie doet aan ‘funding’, het systematisch en planmatig bijeenbrengen van de middelen die nodig zijn om de doelstelling van de organisatie te realiseren. Funding is een breed begrip waar tal van verschillende activiteiten onder kunnen worden gevat.
'A Beautiful Mess'

'A Beautiful Mess'

Refugee Company Amsterdam is een jonge stichting die plekken creëert waar nieuwkomers op adem kunnen komen en activiteiten organiseert waaraan zij mee kunnen doen en waar zij hun talenten kunnen inzetten.
In de visie van Refugee Company is werk het beste instrument voor integratie omdat via werk nieuwkomers actief mee doen aan de maatschappij en een nieuw zinvol leven opbouwen.
Via een vermogensfonds kwam Refugee Company in contact met SESAM academie met de vraag om hulp bij het werven van fondsen.

Gouden Uitroepteken! uitgereikt

Gouden Uitroepteken! uitgereikt

Feestelijke prijsuitreiking Advies op Maat traject PBC fonds, Provincie Utrecht en SESAM academie.
Op 8 september werd aan Drumfanfare Jonathan uit Zeist het Gouden Uitroepteken van PBC-Advies op Maat 2016-2017 uitgereikt door de Commissaris van de Koning van Utrecht Van Beek. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 5000 euro. 
Online trainingen Humanitas

Online trainingen Humanitas

Er wordt een steeds groter beroep gedaan op vrijwilligers en mantelzorgers. Daarom stelt Humanitas nu een deel van haar uitgebreide scholingsaanbod beschikbaar voor iedereen.
Humanitas lanceert zes gratis online trainingen voor vrijwilligers en mantelzorgers. Iedereen kan deze korte trainingen gratis volgen op de website.

De waarde van vrijwillige inzet

De waarde van vrijwillige inzet

Vrijwilligerswerk levert een waardevolle bijdrage aan onze samenleving. Dat hoef je de vrijwilligers zelf niet uit te leggen, die merken het dagelijks. Maar er zijn ook manieren om criticasters te overtuigen. En nog belangrijker: om beleidmakers en (potentiële) financiers te doordringen van de waarde van vrijwillige inzet. En te benadrukken dat die waarde niet vanzelfsprekend is.
Movisie publiceert over economische en maatschappelijke waarde van vrijwilligerswerk. 
Kansen vrijwilligerswerk in regeerakkoord

Kansen vrijwilligerswerk in regeerakkoord

Op 10 oktober 2017 heeft de coalitie het regeerakkoord (PDF) gepresenteerd. In het licht van  de wensen van Vereniging NOV en haar leden, valt vooral de gratis Verklaring Omtrent Gedrag op en ook de aandacht voor vrijwilligerswerk door nieuwkomers. Zeer welkom lijkt ook de maatschappelijke diensttijd, hoewel veel zal afhangen van de invulling. Daarnaast zien we een aantal keren instrumentele aandacht voor vrijwilligerswerk en geen aandacht voor de ondersteuning van het brede vrijwilligerswerk.
NOV geeft tekst en uitleg

Demissionair staatssecretaris Jetta Klijnsma heeft net voor de verkiezingen besloten dat de vrijwilligersvergoeding voor iedereen, ongeacht soort uitkering, gelijk moet zijn.
De Belastingdienst heeft dit besluit inmiddels geëffectueerd en heeft de website aangepast. 
Lees hier de aangepaste regeling. 

Facebook

LinkedIn

Twitter

logo Sesam
Afmelden voor mailings
7321 CD Apeldoorn | Deventerstraat 130 c | 055 360 29 16 | info@sesamacademie.nl