Sesamacademie Nieuwsbrief
Bekijk in de browser
logo Sesam

SESAM Nieuwsflits

December 2020
Perspectief zien!

Perspectief zien!

Dat is wat vrijwilligersorganisaties in deze tijd graag willen. Niemand weet hoelang alle beperkingen rond de bestrijding van Covid-19 nog zullen duren. Perspectief ontstaat door ons nu te richten op wat er wel kan. En er kan heel veel! Met een goede voorbereiding kan een bijeenkomst in kleine kring prima voldoen aan de richtlijnen. Daarnaast is dit hét moment om je te verdiepen in en te oefenen met de vele mogelijkheden van online vergaderen. Door digitale mogelijkheden in te zetten waar dat kan, ontwikkel je nieuwe vaardigheden en kennis waar je organisatie ook in de toekomst voordeel van heeft.
Dat biedt perspectief!

Vertrouwenspersoon van belang

Vertrouwenspersoon van belang

Ongewenste omgangsvormen en gebrek aan integriteit komen veel voor. Dergelijk gedrag kan grote gevolgen hebben voor het individu en de groep. 
Vrijwilligersorganisaties doen er goed aan om beleid vast te stellen en opvang te regelen. SESAM kan geconsulteerd worden als extern vertrouwenspersoon en biedt advies over de inzet van een vertrouwenspersoon in uw organisatie. 
Online adviseren: nieuwe mogelijkheden

Online adviseren: nieuwe mogelijkheden

De organisatie Sterk Brabant heeft SESAM gevraagd twee online sessies te verzorgen over keuze rechtsvormen. Inmiddels zijn deze gegeven en de opzet werkte verrassend goed.

Badhuis onder de loep

Badhuis onder de loep

‘Da Costa Badhuis en Sauna’ in Amsterdam is het laatste openbaar badhuis van Nederland.
Het bestuur van de stichting vroeg begin 2020 aan SESAM feed back op hoe de stichting als geheel functioneert. Met in het bijzonder aandacht voor meer balans in de organisatie, het vrijwilligersbeleid, mogelijkheden voor aanvullende inkomsten en vragen m.b.t. het bestuur.
Ook in deze tijd van corona bleek het mogelijk een adviestraject bij deze organisatie goed te doorlopen. 

Partner: Voor je Stadsie

Partner: Voor je Stadsie

Voor je Stadsie is dé plek voor initiatieven die de stad Utrecht mooier, socialer, groener, cultureler en/of duurzamer maken. Voor je Stadsie begeleidt initiatiefnemers persoonlijk met 3 stappen om Utrechters mee te krijgen: uitwerken van een overtuigend verhaal, opzetten van een betrokken netwerk en indien nodig financiering door middel van crowdfunding. SESAM en Voor je Stadsie willen elkaar versterken. Organisaties die via dit platform actie voeren voor hun Utrechtse initiatief komen in aanmerking voor twee gratis adviesmiddagen van SESAM over marketing/ communicatie en funding.
Herkenbaar

Herkenbaar

Om ons duidelijker te profileren hebben alle SESAM adviseurs vanaf 1 oktober hetzelfde emailadres: @sesamadviseur.nl
Daarmee weet u uw adviseur nog beter te vinden!
SESAM

SESAM

Wat kan SESAM academie voor een organisatie of initiatief betekenen? SESAM biedt kleine en grote non-profit organisaties en maatschappelijke initiatieven organisatieadvies via een netwerk van geselecteerde en opgeleide vrijwilligers. SESAM kan bijvoorbeeld helpen bij het maken van een project- of beleidsplan, het opzetten van een marketingcommunicatieplan, het zoeken naar financiering voor activiteiten (fundingplan) of het werven van vrijwilligers en opzetten van vrijwilligersbeleid. SESAM ondersteunt bij het realiseren van de activiteiten van een organisatie of door middel van coaching van een team of bestuur.
We stellen ons graag voor en bespreken hoe een SESAM adviseur jullie het beste kan onder-steunen. Zowel fysiek als (in deze tijd) digitaal.


Facebook

LinkedIn

Twitter

logo Sesam
Afmelden voor mailings
7321 CD Apeldoorn | Deventerstraat 130 c | 055 360 29 16 | info@sesamacademie.nl