Actueel

Sportservice en SESAM academie bundelen krachten

Ervaren SESAM managers infiltreren in Sportservice Overijssel netwerk voor sterker bestuur sportverenigingen
 
Sportservice Overijssel en SESAM academie willen een extra impuls geven aan de vrijwillige besturen van Overijsselse sportverenigingen op het gebied van management en organisatie vraagstukken. Beide organisaties ondertekenden daarvoor op donderdag 9 november een samenwerkingsconvenant.
 
Sportverenigingen nemen daarbij een steeds grotere rol in bij maatschappelijke thema’s als integratie, leefbaarheid in de wijk , vitaliteit van ouderen en de ontwikkeling van waarden en normen. Het verenigingsbestuur ziet het takenpakket groter worden en ziet zich onder meer gesteld voor de uitdaging  om de juiste vrijwilligers te vinden en die effectief in hun rol te zetten. Hierbij krijgen de sportverenigingen nu krachtige support. Sportservice Overijssel en SESAM academie bundelen hun kennis en expertise en adviseren verenigingen met ‘double power’.
 
Professionele ondersteuning bereikbaar en betaalbaar
Fondsen werven, vrijwilligers vinden en binden, experttrainingen op het gebied van besturen, juridische ondersteuning; het zijn enkele voorbeelden van hulpvragen waarmee zowel Sportservice Overijssel als SESAM academie regelmatig worden geconfronteerd.  Om sportverenigingen effectief te ondersteunen is de kennis, ervaring en het netwerk (kenniskracht) van Sportservice Overijssel en SESAM academie vanaf nu gekoppeld.   
Aanvragen van een kennismakingsgesprek kan via info@sportserviceoverijssel.nl of via de helpdesk ASK Overijssel 0900-1401 (Sportservice Overijssel is ASK-partner)
 

 
 

overige artikelen

 • Gemeente Duiven biedt verenigingen helpende hand

  Gemeente Duiven betrekt SESAM academie bij ondersteuning van vrijwilligersorganisaties in de gemeente. Daarvoor werd op 6 september een overeenkomst getekend.

  Lees meer
 • Gouden Uitroepteken!

  SESAM academie feliciteert Drumfanfare Jonathan met winnen van Gouden Uitroepteken! van Prins Bernard Cultuurfonds Utrecht, project Advies op Maat.

  Lees meer
 • Coach voor dorpen, wijken en buurten in Overijssel

  Coach voor dorpen, wijken en buurten in Overijssel
  Landschap Overijssel, Stimuland, Arcon, Het Oversticht, OVKK en SESAM academie vormen samen een netwerk met veel ervaring in het ondersteunen van initiatiefnemers in dorpen, wijken en buurten in Overijssel.

  Lees meer
 • Vacatures SESAM academie

  SESAM academie zoekt professionals met een academisch werk- en denkniveau en managementervaring  die hun loopbaan hebben beëindigd. 

  Lees meer
 • PatiŽntenvereniging zoekt samenwerking

  Een patiëntenorganisatie neemt het initiatief om samen met drie andere patiëntenorganisaties, met gedeelde belangen waar het de patiënten betreft, een bijeenkomst te organiseren vanuit de gedachte: samenwerking loont.

  Lees meer
 • Muziekpodium met ambitie

  Een kort geleden opgericht Muziek Podium weet onvoldoende bezoekers te trekken en vraagt advies bij een communicatieplan.

  Lees meer

 • Convenant met Sportservice Overijssel

 • Voedselbank

 • Advies aan Museum i.o.

 • Bij de Franciscanessen

 • Beursvloer Utrecht