Bekijk in de browser
logo Sesam

SESAM Nieuwsflits

Oktober 2020
SESAM, kort en krachtig

SESAM, kort en krachtig

Wij willen het profiel van SESAM scherper neerzetten. U zult daarom vaker SESAM tegenkomen, hoewel de officiële naam  SESAM academie is. De toevoeging 'academie' geeft niet meer het juiste beeld van ons, alsof wij een opleidingsinstituut zijn. Het opleiden van vrijwilligers is wel waarmee we in 2003 zijn begonnen maar inmiddels draait al onze inzet om de advisering van organisaties. 
De meeste opdrachten komen via onze netwerkcontacten en via mond tot mondreclame bij ons. Onze naamsbekendheid en vindbaarheid willen wij graag vergroten. Om meer zichtbaar te zijn, zullen binnenkort alle SESAM adviseurs een SESAM e-mailadres krijgen.
Wij willen ook onze succesvolle cases, referenties laten zien en met u delen. Daarom zal deze Nieuwsflits vaker verschijnen dan u gewend bent.

SAMEN WIJZER

SAMEN WIJZER

Dit staat boven het voorwoord van ons digitale jaarverslag. SESAM gaat uit van het idee dat SAMEN is wat de relatie kenmerkt en wat de mensen in beweging zet. 
Alle organisaties moeten omgaan met de effecten van de coronacrisis. Wij willen samen met u kijken op welke manier uw organisatie het beste toegerust kan worden. Wij onderhouden met de opdrachtgevers  face to face contacten in combinatie met digitaal contact. 
Door onze regionale en lokale verbinding kunnen wij als geen ander inspelen op vraagstukken van non-profit organisaties. U kunt rekenen op kundige en betrokken adviseurs.
Wij bieden nieuwe perspectieven, inspireren, enthousiasmeren en verleggen grenzen.

Succesvolle opdrachten

In ons jaarverslag kunt u over twee opdrachten lezen, waarop wij erg trots zijn. Hieronder leest u over een grote opdracht met verschillende vragen.

Voor je Stadsie

Voor je Stadsie

Voor je Stadsie is het initiatieven platform voor de stad Utrecht. Het faciliteert verschilmakers die lokaal maatschappelijk initiatief een stap verder willen brengen.
SESAM biedt non-profitorganisaties en maat-schappelijke initiatieven advies via een netwerk van geselecteerde en opgeleide vrijwilligers.
We hebben samen gezien dat er mogelijkheden kunnen ontstaan om elkaar te versterken (voornamelijk daar waar het gaat om maatschappelijke initiatieven die al wat steviger in het zadel zitten, denk aan buurthuizen, speeltuinen en stichtingen) en gaan daarom vanaf september 2020 een pilot samenwerking aan in Utrecht. We willen op operationeel niveau veel te weten te komen over elkaars focus, prioriteiten en werkwijze. We proberen een aantal actieve verwijzingen naar elkaar te laten plaatsvinden. In december wordt de pilot geëvalueerd.

Allianties

Allianties

SESAM probeert met steeds meer organisaties allianties aan te gaan, omdat ook hier geldt dat wij samen wijzer zijn. Een goed voorbeeld hiervan is de samenwerking met  Fonds Franciscus, onderdeel van Kansfonds.
Fonds Franciscus biedt een vangnet voor de meest kwetsbare mensen in de samenleving. Fonds Franciscus ontwikkelt gedurende vijf jaar een programma voor inloophuizen dat tastbare oplossingen biedt voor het structurele voortbestaan van de sector. Hiervoor hebben zij samenwerking gezocht met andere partijen waaronder SESAM.


Facebook

LinkedIn

Twitter

logo Sesam
Afmelden voor mailings
7321 CD Apeldoorn | Deventerstraat 130 c | 055 360 29 16 | info@sesamacademie.nl