Bekijk in de browser
logo Sesam

SESAM Nieuwsflits

December 2022
Vertrouwenspersoon bij vrijwilligersorganisaties

Vertrouwenspersoon bij vrijwilligersorganisaties

SESAM helpt organisaties ook met het creëren van een sociaal veilig en integere omgeving voor hun vrijwilligers. Dankzij een gift van het Oranje Fonds hebben zes van onze adviseurs hiervoor een gecertificeerde opleiding tot vertrouwens-persoon gevolgd. In eerste instantie om te helpen bij het voorkomen van onveilige situaties of ongewenst gedrag, maar het is ook mogelijk om een SESAM adviseur in te zetten als externe vertrouwenspersoon.

Wilt u hier meer over weten?

Levensplezier voor ouderen

Levensplezier voor ouderen

Fonds Sluyterman van Loo betaalt mee aan initiatieven voor verbinding en creatieve ontwikkeling van ouderen, in het bijzonder het organiseren van ontmoetingen, gesprekken, educatie of kunstactiviteiten. Heeft uw organisatie plannen voor een van deze activiteiten? Of heeft u een initiatief voor ouderen en wilt u een aanvraag indienen bij Fonds Sluyterman van Loo?

Doe de quickscan en bekijk direct of uw initiatief in aanmerking komt voor een financiële bijdrage. 
Meer informatie vindt u op langlevekunst.nl.

 

Waar zijn de vrijwilligers gebleven?

In de nieuwe editie van het tijdschrift VM, Vakblad voor Verenigingen staat een interessant artikel van Willem-Jan de Gast over het aantrekken van vrijwilligers na de coronacrisis. Het vrijwilligerswerk heeft in de coronajaren zo goed als stil gelegen. Veel vrijwilligers hebben afscheid genomen van hun vereniging en vullen hun tijd ondertussen anders in.

In het artikel staan tips hoe je als vereniging het contact met de vrijwilligers kunt herstellen en ook weer nieuwe vrijwilligers kunt motiveren. Lees het artikel hier.

Mentale gezondheid dichtbij

Mentale gezondheid dichtbij

Iedereen die daar behoefte aan heeft, moet dichtbij huis kunnen werken aan zijn of haar mentale gezondheid. Buurtinitiatieven kunnen daar een grote rol in spelen. Ontmoetingsplekken en activiteiten voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn daarom belangrijk.
 
Buurtinitiatieven die zich willen inzetten voor mentale gezondheid kunnen van 29 augustus tot 15 oktober bij Oranje Fonds, programma De Impuls - Herstel Dichtbij een financiële bijdrage aanvragen tot € 5.000.

Steun voor ontmoetingsruimtes

Ontmoetingsruimtes zijn er in alle soorten en maten. Van een huiskamer voor de buurt, een multifunctioneel dorpshuis of activiteitencentrum tot een buurtmoestuin. Het Oranje Fonds steunt graag plekken die mensen met elkaar verbinden. 
Kijk snel hier of jouw ontmoetingsruimte ook in aanmerking komt voor financiële steun. 


Facebook

LinkedIn

Twitter

logo Sesam
Afmelden voor mailings
7321 CD Apeldoorn | Deventerstraat 130 c | 055 360 29 16 | info@sesamacademie.nl