Bekijk in de browser
logo Sesam

SESAM Nieuwsflits

Oktober 2021
Jaarverslag 2020, nu online

Jaarverslag 2020, nu online

Met trots presenteren wij ons jaarverslag 2020. In dit jaarverslag lees je verhalen over de passie van SESAM adviseurs en over de dromen van verschillende organisaties die met behulp van SESAM gerealiseerd konden worden.  Ook in dit bijzondere jaar hebben wij weer mooie opdrachten gedaan.
Wij hebben in 2020 grote stappen gemaakt op het vlak van digitalisering, online workshops en online aanwezigheid. Onze adviseurs houden zoveel mogelijk met hun opdrachtgevers en geven waar mogelijk online advies. Wij kijken allen uit om elkaar weer aan de ‘keukentafel’ te kunnen ontmoeten. Zodra de omstandigheden dit toelaten, gaan wij met veel enthousiasme door op de door ons ingeslagen weg en hopen ook in 2021 veel vrijwilligersorganisaties van goede adviezen te voorzien!!  Daarbij gebruiken wij onze ervaring èn bouwen ons profiel verder uit. 
Lees hier ons jaarverslag
Grote bijdrage Oranje Fonds voor SESAM

Grote bijdrage Oranje Fonds voor SESAM

Oranje Fonds ondersteunt de opleiding van zes SESAM adviseurs tot vertrouwenspersoon met een bijdrage van €10.000.
Oranje Fonds staat voor een open en inclusieve samenleving. Het is belangrijk dat initiatieven en organisaties actief een open cultuur nastreven waarin het welzijn en de veiligheid van hun doelgroep, de vrijwilligers en medewerkers voorop staat.
SESAM adviseert vrijwilligersorganisaties over sociale veiligheid en integriteit, daarover leven bij organisaties veel vragen. Hoe zorg je dat er niet gediscrimineerd of gepest wordt? Hoe zorg je ervoor dat er geen seksuele of andere intimidatie plaatsvindt? En wat doe je bij de schending van integriteit?
SESAM geeft advies over goed onderbouwd beleid op dit onderwerp; daarnaast geven we begeleiding en coaching aan (vrijwillige) medewerkers in de rol van interne vertrouwenscontactpersonen. SESAM adviseurs kunnen tevens optreden als extern gecertificeerd vertrouwens-persoon.

 
Mensen maken Nederland Kennisboostweek

Mensen maken Nederland Kennisboostweek

Mensen maken Nederland is een initiatief  van het NOV om meer en nieuwe mensen uit te nodigen zich vrijwillig in te zetten voor de samenleving. Van 7 tot 13 juni wordt de tweede campagneweek van Mensen maken Nederland georganiseerd met lokale en landelijke activiteiten, zoals een podcast, een radiocommercial die je op maat kunt maken en een vrijwilligerstest.
Om je voor te bereiden op deze tweede campagneweek is een toolkit beschikbaar. Er wordt in deze week een 'kennisboostweek' georganiseerd met interessante sprekers die vertellen over vrijwilligerskracht.
Bijvoorbeeld De kracht van culturele diversiteit door Luca van Seumeren of een Webinar over de Kracht van medewerkersvrijwilligerswerk. En er komen nog meer Webinars bij. Schrijf je vanaf nu in voor deze sessies.
En als je de pagina volgt (eerst even inloggen), dan zie je alle nieuwe Webinars die toegevoegd worden.


Facebook

LinkedIn

Twitter

logo Sesam
Afmelden voor mailings
7321 CD Apeldoorn | Deventerstraat 130 c | 055 360 29 16 | info@sesamacademie.nl