Bekijk in de browser
logo Sesam

SESAM Nieuwsflits

November 2021
Inloophuizen en impact

Inloophuizen en impact

SESAM is actief betrokken bij Fonds Franciscus, een programma van Kansfonds voor versterking van inloophuizen. Behalve organisatieadvies ondersteunen we ook een programma gericht op impactmeting. Over het belangrijke presentiewerk van inloophuizen, buurt- en straatpastoraten maakte Fonds Franciscus een programma, met vijf filmpjes die op verschillende locaties zijn gemaakt over presentie, impact, beleidsbeïnvloeding, fondsenwerving en communicatie.

Kandidaat adviseurs aan de slag

Kandidaat adviseurs aan de slag

De werving en selectie van kandidaat adviseurs 2021 is afgerond. Alle vacatures zijn vervuld, elk van de zes regio's waarin de adviseurs als team samenwerken krijgt er één of enkele adviseurs bij. We organiseren voor de nieuwe adviseurs een leergang: een korte, intensieve tweedaagse, aangevuld met enkele lesdagen. Centraal in de leergang staat kennismaken met elkaar, met vrijwilligerswerk en met de werkwijze van SESAM. De adviseurs starten tegelijkertijd, samen met ervaren collega's, met het advieswerk. 
Webinar Coördinator vrijwillige inzet

Webinar Coördinator vrijwillige inzet

Willem-Jan de Gast, voormalig senior adviseur bij Movisie en nu zelfstandig organisatieadviseur (Nomade Training en Advies) heeft met anderen onderzoek gedaan naar de rol en positie van de coördinator vrijwillige inzet. Daarover is een interessante publicatie verschenen. Naar aanleiding van het onderzoek wordt opgeroepen tot erkenning van het vak Coördinator Vrijwillige Inzet en een duidelijk onderscheid tussen verschillende soorten coördinatoren. Het ontwikkelen van verschillende competentie-profielen is volgens de onderzoekers essentieel om vrijwilligerswerk goed te organiseren en coördinatoren niet te overvragen.
De publicatie kun je hier downloaden. Daarnaast zijn er drie webinars over dit onderwerp. 
K.F. Heinfonds en SESAM

K.F. Heinfonds en SESAM

Het K.F. Hein Fonds, dat zich richt op vrijwilligersorganisaties op cultuur, sociaal maatschappelijk gebied, podiumkunsten en buurtinitiatieven in de provincie Utrecht,  biedt in samenwerking met SESAM een actieve bijdrage in het delen van kennis en ervaring bij non-profit organisaties op het gebied van vrijwillige inzet, naast het bieden van financiële (project)-ondersteuning. Er werden al verschillende workshops georganiseerd. Nu is er een aanbod van vervolgbegeleiding en advisering door SESAM. Daarvoor komen de doelgroepen van het K.F. Hein Fonds in aanmerking.

 

Uit de adviespraktijk

Uit de adviespraktijk

SPARK is een organisatie voor Maatschappelijk Bewust Ondernemen in Leiden. SESAM adviseur Theo Versnel vond met hen de samenwerking. In de relatie met SPARK ziet Theo 2 invalshoeken. Hij is benieuwd naar de netwerken van SPARK en wil graag kennisuitwisseling stimuleren op het sociaal maatschappelijk vlak. Daarnaast wil Theo het vrijwilligersmanagement stimuleren bij bedrijven en organisaties in de Leidse regio. Denk hierbij o.a. aan het werven, behouden en belonen van vrijwilligers. Vrijwilligers zijn immers zo belangrijk voor onze samenleving!


Facebook

LinkedIn

Twitter

logo Sesam
Afmelden voor mailings
7321 CD Apeldoorn | Deventerstraat 130 c | 055 360 29 16 | info@sesamacademie.nl